Tuin Ontwerp

Wat is voor uw tuin het juiste plan? Wat past nou het best bij uw wensen?

U heeft vast al wel eens naar gedacht over uw tuin en wat uw wensen zijn. Met deze wensen help ik u naar uw perfecte plan. Wat voor wensen hebben we het dan over? Wensen als: Verlichting, Beregening en Objecten. Hier onder vind u een korte omschrijving van waar het om gaat.

Objecten

Bent u iemand die graag buiten leeft? Iemand die de tuin gebruikt als verlengstuk van uw woonkamer? Objecten zorgen er voor dat uw tuin nog persoonlijker word. Ieder object heeft zijn eigen steil en zijn eigen uitstraling. Al deze door u gekozen steilen maken het persoonlijk.

Wat voor objecten kunt u denken aan:
– Overkapping
– Tuinhuisje
– Pergola
– Dier verblijf
– Ombouw kliko’s

Allemaal objecten die uw tuin verbinden met uw persoonlijk gebruik.

Verlichting

Of u nou een avond of een ochtend mens bent, iedereen wil de hele dag

kunnen genieten van de tuin. Daarom is een goed doordacht plan voor tuinverlichting zo belangrijk. Een plan waarbij verschillende objecten als beplanting, vijver, Schuttingen of overkappingen worden verlicht zodat ze goed uit komen als het begint te schemeren of zelfs donker is.

Beregening

Ik kom het vaak tegen, een tuin die langzaam uitgroeit tot een volwassen tuin. Een grote oorzaak daarvan is dat een tuin te kort heeft aan vocht. Water is een van de belangrijkste onderdelen die de groei stimuleert. Droogte word daarbij al vaak onderschat in de tuin.
Doormiddel van een kleine investering kunt u dit voorkomen. Een beregening installatie geeft mogelijkheden tot eenvoudig en goed nat houden van de tuin. Een goed doordacht beregening plan is dan ook onmisbaar in een jonge tuin. Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van besproeiing. Hierbij helpen ik u graag verder.

Indeling

Als u gekeken heeft naar de verlichting, beregening en welke objecten u in uw tuin wilt toepasen is het belangrijk dat het op de juiste manier gebeurd. Hiervoor moet een goede indeling gemaakt worden. In sommige tuinen kan door hun grote voormaat ieder object op iedere plek staan. Maar vaak in kleinere tuinen is er vanuit praktisch oogpunt niet veel mogelijk. Door hier samen naar te kijken kan het ideale plaatje ontstaan. En vaak geeft dit net weer even andere inzichten in uw tuin. Ik denk en teken mee naar het ideale tuinplaatje.