Natuurlijk beheer – Polderkudde

Natuurlijk, milieubewust en duurzaam zijn uitspraken die momenteel veel langs komen. Zo ook bij tuinontdekt. En daar ontwikkelen we in mee en in door. Door mijn persoonlijke hobby te gaan inzetten breiden we uit naar natuur beheer.

Beheer zoals:

  • Heide velden
  • Ruwe taluuds
  • Natuur tuinen
  • Bloemen weide
  • Gras landen

Inzet natuurlijke grasmaaiers

Wat is er nou mooier als een schaap die het gras kort maakt. Puur natuur en nog eens rustgevend ook. Een tak van sport waar inmiddels al enkele jaren ervaring in is. Nu lopen de schapen van Polderkudde in werkzaamheden van Tuin Ontdekt.

Nieuwe kansen met  uitdagingen.

Voor onze schaapskudde kregen we de vraag of we een natuurgebied wouden begrazen. En natuurlijk zijn we die uitdaging aangegaan. Zo hebben we inmiddels in samenwerking met Natuurmonumenten een mooi natuurgebied in beheer waar in het hoog seizoen rammen lopen om het gebied open te houden heide de kans te geven. Maar niet alleen een natuurgebied van natuurmonumenten lopen onze schapen. Ook in Zeewolde op Het scouting landgoed staan onze schapen. Naast de inzet in begrazing is dat  ook de uitvalsbasis voor tal van activiteiten in, om en met de schapen.

Meer informatie over onze kudde?  Kijk eens op Polderkudde.nl